Produkter

Kuglehaner

Sanitære og industrielle kuglehaner med manuel, elektrisk automatisk eller pneumatisk aktivering. Kuglehaner er velegnede til pumpning af medier med store partikler.

Kuglehaner

Kuglehaner

Hos Alflow har vi forskellige slags kuglehaner til både sanitære og industrielle applikationer. Vi har for eksempel manuelle, elektriske, automatiske eller pneumatiske kuglehaner. Se vores udvalg her på siden, og køb dine kuglehaner hos Alflow.

Kuglehaner sørger for afspærring i processystemet

En kuglehane, også kaldet kugleventil, er en af de mest brugte ventiltyper. Den tilhører den type ventiler, der kaldes afspærringsventiler, og den er derfor velegnet til at spærre af for gasser eller væsker i processystemer. Fordelen ved en kuglehane er, at den kan lukke af for de fleste medier - både under vakuum og tryk. Til sammenligning er en magnetventil ikke tæt, når den kommer i kontakt med kemiske væsker og gasser, eller hvis der er forskel i trykket. Her kan en kuglehane med dens simple og solide konstruktion være med til at klare opgaven.

Kuglehanen er nemlig opbygget af et ventilhus med hydrauliske tilslutninger og pakninger. Ved hjælp af en kugle, der har et gennemboret hul, er ventilen med til at tætne gennemstrømningen af væsker og gasser. Den lille kugle kan have enten to eller tre huller, så du selv kan bestemme, hvordan flowet skal være. Herved opnår du med kuglehanen en optimal og effektiv måde at regulere flowet, da ventilen selv kan regulere, hvilke væsker og gasser, der ikke skal være i flowet.

Kuglehaner til flere behov

Takket være den lille kugle i ventilen kan ventilen præcist regulere, åbne eller lukke for gennemstrømningen af diverse medier. Andre typer afspærringsventiler tilbyder muligvis ikke den samme tætning som vores kuglehaner, og derfor kan en kuglehane fra Alflow være det rigtige valg for at opnå det bedste resultat. En kuglehane kan anvendes både under vakuum og tryk. Det betyder, at vores kuglehaner, der er fremstillet i optimale materialer, er velegnede til både store og små installationer, hvor der arbejdes med kemisk aggressive medier.

Du kan anvende vores kuglehaner til flere industrier, blandt andet:

  • Fødevareindustrien
  • Farmaceutisk industri
  • Kemisk industri

Dette betyder derfor, at uanset om du har brug for en ventil til enten fjernvarme, fødevarer eller kemiske medier, så har vi en kuglehane, der passer til de forskellige formål. Vores ventiler er nemlig produceret i rustfrit stål, syrefast stål eller plast, der giver den bedste tætning i processen.

Find brugervenlige kuglehaner hos Alflow

Vores kuglehaner er nemme at bruge, og du kan vælge mellem manuelle, elektriske, automatiske eller pneumatiske modeller. Ved manuelle modeller, skal du blot dreje på håndtaget for hurtigt at regulere flowet af væsker og gasser eller lukke helt for ventilen.

Hvis systemet derimod kræver en mere avanceret løsning, så er en pneumatisk, elektrisk eller automatisk kuglehane velegnet. Her kan ventilen åbnes eller lukkes elektronisk eller ved hjælp af trykluft. De elektriske modeller kan lukke for ventilen elektronisk, så du får den mest præcise gennemstrømning af gas eller vand. Derfor kan elektrisk model være det rette valg, hvis det er vigtigt at opnå en meget nøjagtig afspærring i kuglehanen.

En pneumatisk kuglehane holder ventilen tæt ved hjælp af luft i et hydrauliksystem. Uanset hvilken type, du vælger, så får du den mest effektive løsning på arbejdsopgaven med en af vores pålidelige kuglehaner.

Rustfri og syrefaste ventiler

Når du skal vælge blandt vores mange ventiler, så er der flere typer at vælge imellem. Noget af det, der er vigtigt at have med i overvejelserne ved valg af ventiltype, er hvilken type medie, der er tale om i processen. Skal systemet kunne håndtere syre og andre kemiske medier? Så kan vores syrefaste ventiler være et oplagt valg. De har nemlig en modstandsdygtig overfladebehandling, så de kan blive brugt i installationen i flere år.

En syrefast ventil er nemlig varmforzinket, hvilket vil sige, at den er blevet nedsænket i smeltet zink, der giver en solid beskyttelse mod syre og andre medier. Skal ventilen derimod arbejde med vand, så vil en rustfri model ofte være ideel at bruge. Den tilbyder ikke samme mængde beskyttelse mod korrosion som vores syrefaste modeller, men klarer også opgaven på bedste vis.

Køb kuglehaner fra Alflow

Hos Alflow kan du få leveret ventilerne med certifikater, så du kan regne med, at de opfylder kravene i flere industrier. Vores kuglehaner fås blandt andet med følgende certifikater:

  • 3.1
  • FDA
  • Atex
  • 10/2011

Vil du gerne have mere information om vores kuglehaner? Så er du altid velkommen til at kontakte os. Vores professionelle specialister står klar til at rådgive om, hvilken type ventil du bør vælge til din proces.

Alflow har over 20 års erfaring med flow, komponenter, applikationer og processer inden for flere industrier. Vi forhandler kuglehaner fra betroede og anerkendte mærker, så kvaliteten er i top.

Hvad er en kuglehane?

En kuglehane (også kaldet kugleventil) er en simpel on/off (stop) ventil, der fås som henholdsvis en manuel og en automatisk ventil. Ventilen bruges i mange processer, ofte som et alternativ til butterflyventilen.

Hvilke fordele er der ved en kuglehane?

Kuglehaner kan anvendes til de fleste væsker og processer. De er også velegnede til at håndtere partikler og tyktflydende væsker.

Hvilke ulemper er der ved en kuglehane?

En kuglehane kan skabe trykstød, hvis den bliver lukket hurtigt mod et pumpet væskeflow.

Hvilke typer kuglehaner er der?

En kuglehane fås i følgende varianter: manuelle ventiler med håndtag, automatiske ventiler (aktuator), 2-vejs- og 3-vejsventiler.